top of page

Γεννήθηκε το 1969 στο Ρέθυμνο Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση Παιδαγωγική και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Δραματοθεραπείας στο University of  Hertfordshire της Αγγλίας. Το 2016 ολοκλήρωσε  το Μεταπτυχιακό του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου «Σπουδές στην Εκπαίδευση».

Από το 1993 είναι μέλος της Βρετανικής εταιρείας Δραματοθεραπείας και  του Μητρώου Εκπαιδευτών Ειδικής Αγωγής. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «το Αλλιώτικο πάρτυ του Νικόλα» εκδόσεις Μέλλει, που απευθύνεται ταυτόχρονα σε παιδιά και γονείς, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του διαλόγου μέσα στην οικογένεια σχετικά με την διαχείριση της οικονομικής κρίσης αλλά και των κρίσεων γενικότερα.

Βιογραφικό

Λίγα λόγια για εμένα

Μέσα από μια επαγγελματική πορεία 30 ετών ως ενεργή ψυχοθεραπεύτρια, έχω διαμορφώσει μια μέθοδο ψυχοθεραπείας η οποία βοηθάει τον θεραπευόμενο:

  • να καταλάβει τις πραγματικές του ανάγκες

  • να βάζει όρια χωρίς να νιώθει ενοχές

  • να δυναμώνει και να δοκιμάζει νέους δρόμους

  • να υποστηρίζει τα θέλω του

 

Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος που κάνει κρίσεις πανικού ή έχει φοβίες δεν αρκεί να ανακαλύψει τους λόγους. Χρειάζεται να μπορέσει να βρει τον τρόπο να ξεπεράσει ή να διαχειριστεί αυτές τις δυσκολίες ώστε να μη στέκονται εμπόδιο στην καθημερινότητά του. Με άλλα λόγια, να μπορεί να βιώνει πέρα από τις δυσκολίες πολλά όμορφα και ικανοποιητικά συναισθήματα.

 

Η εργασιακή μου εμπειρία μου χάρισε τη σιγουριά ότι οι άνθρωποι μπορούν και τους αξίζει να ζουν με υγεία. 

Αξιοποιώ τη σιγουριά αυτή, τις γνώσεις και τις μεθοδεύσεις που έχω εξασκήσει και εξελίξει μέσα στα χρόνια χωρίς να σταματώ να αναζητώ με το ίδιο πάθος τρόπους για μια ευέλικτη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. 

Προτείνω ένα ψυχοθεραπευτικό ταξίδι, που χαρακτηρίζεται από επιστημονικότητα και ταυτόχρονα απαντά στα αιτήματα και τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου που αποφασίζει να το πραγματοποιήσει."

"Από τότε που ήμουν ακόμα παιδί, η παρατήρηση των ανθρώπων ήταν η πιο συναρπαστική πλευρά της πραγματικότητας που ζούσα. Η οικογένεια, το σχολείο, οι παρέες των συνομήλικων και η γνωριμία με το άλλο φύλο, μου γεννούσαν διαρκώς ερωτηματικά και ανησυχίες. Όταν λοιπόν στα πρώιμα εφηβικά χρόνια ανακάλυψα τις ανθρωπιστικές επιστήμες αρχικά ένιωσα τεράστια ανακούφιση και στη συνέχεια ότι βρήκα το νόημα και το «καύσιμο» για να δίνω μορφή στις αναζητήσεις μου. Οι σπουδές μου στην ψυχολογία, τη δραματοθεραπεία και την ομαδική ψυχοθεραπεία, νομιμοποιήσαν την ανάγκη μου για εξερεύνηση και την ένταξή μου στον δυναμικό επιστημονικό κλάδο της σύγχρονης ψυχοθεραπείας.

Μπαίνοντας σε αυτό τον χώρο διαπίστωσα ότι συχνά η θεραπευτική διαδικασία εστιάζει στην ερμηνεία συναισθημάτων και συμπεριφορών, χωρίς να δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν μια ουσιαστική αλλαγή στον εαυτό τους και τη ζωή τους.

Εργάστηκε 10 χρόνια στην Ειδική Αγωγή στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» σε προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης για εφήβους και ενήλικες με μέση και οριακή νοητική υστέρηση. Από το 2016 συνεργάζεται με το πολυιατρείο «Πράξις Υγείας» στο Χαλάνδρι για παροχή ψυχολογικών υπηρεσιών. Από το 2010 διδάσκει παιδαγωγική ψυχολογία στην επαγγελματική σχολή χορού «Μαριάνοβα-Τράστα».

Παράλληλα από το 1995 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ως  ψυχοθεραπεύτρια. Πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με παιδιά, έφηβους και ενήλικες.  Επίσης ασχολείται με θεραπεία ζεύγους και οικογένειας. Είναι μητέρα 4 παιδιών ηλικίας 21, 8 και 4 ετών.

bottom of page